Alle Flora Danica produkter tager udgangspunkt i Simon Paulis fantastiske værk og alle vores dyner og puder er opkaldt efter planter i denne bog.

Dansk kvalitet og håndværk

Flora Danica dynekonceptet bygger på traditionelt dansk håndværk og design og udtrykker noget af det mest danske, der findes. Det eksklusive dyne-/pudeprogram er udelukkende sammensat af naturens egne råvarer.

Dette er for at sikre dyrevelfærd, en ensartet kvalitet og for at sikre, at der er fuld kontrol med hele processen fra dun til dyne. Alle produkter følges nøje gennem hele produktionsprocessen, kvaliteten af dun og vår er i top.

Dansk kvalitet og design fremtræder tydelig i alle produkter, hvor der er kælet for detaljen, og kvalitet og ensartethed er et must.

Simon Paulis Flora Danica

Simon Pauli (1603-1680) var læge, anatom og botaniker. Han var livlæge for flere danske konger, først for Kong Frederik den 3, senere for Kong Christian den 5.

Simon Paulis store interesse for botanik fik ham til, at udgive det store pragtværk ”Flora Danica”i år 1648, som er en urtebog over flere hundrede danske urter og planter (ca 400) med imponerende illustrationer samt et stort og værdifuldt herbarium.

For at hylde Simon Paulis fantastiske værk, er varemærket “Flora Danica” opstået. Alle Flora Danica produkter tager udgangspunkt i Simon Paulis fantastiske værk og opkalder alle dyner og puder efter planter i denne bog.

Flora Danica er produceret i Danmark

Al vores produktion foregår på vores fabrik i Lunderskov ved Kolding. Det er danske hænder, der har lavet din nye dyne og pude fra inderst til yderst. Det er vi stolte af!

Flora Danica produceres, er det ved hjælp af at moderene produktionsapparat, som bygger på den måde, man lavede dyner på, for mere end 100 år siden i Danmark. Nænsomt, skånsom og fyldt med passion for den dyne som bliver produceret.

For at sikre at kvaliteten forbliver den bedste, følges den håndlavede dyne gemmen hele processen af vores kompetente medarbejdere.

Dyrevelfærd

Vi tænker på dig og vores omverden!

Vi opfordrer til, at du som forbruger forlanger garanti for, at der ikke er anvendt dun og fjer plukket fra levende ænder og gæs i den dyne, du køber. Flora Danica accepterer ikke fjer og dun fra fugle, der er plukket levende.

Og vi forlanger altid en skriftlig garanti fra vores leverandører på, at dunene ikke kommer fra levende dyr. Vi tager løbende stikprøvekontroller.
Fyldet i vores produkter kommer udelukkende fra industrislagtede fugle.

Til verifikation af, at vi overholder de europæiske dyrevelfærdsnormer, har vi desuden indført et komplet Traceability System. Ved kun at købe europæisk, får vi desuden veterinærcertifikater, der dokumenterer at dyrene er korrekt behandlet under opvækst og slagtning. Systemet pålægger os at dokumentere, hvor vi har købt dun/fjer, hvor råvaren stammer fra, hvorledes de er ankommet til virksomheden, og hvordan de er blevet anvendt.

Miljø- og menneskehensyn

Som dansk virksomhed er vi medlem af amfori BSCI (Business Social Compliance Initiative), et europæisk samarbejde til forbedring af sociale forhold og reduktion af miljø-belastninger. amfori BSCI er det europæiske overvågnings- og kontrolsystem af virksomhedens etik og samfundsansvar.

Vi deltager derfor aktivt i bekæmpelsen af børnearbejde, diskrimination, tvangsarbejde samt sikring af, at minimumslønninger og arbejdsvilkår bliver overholdt. amfori BSCI er endvidere medlem af organisationen Global Compact under FN.
Se mere om amfori BSCI her

Sporbarhed

For at vi altid kan finde tilbage til, hvor vores dun og fjer kommer fra, har vi indført et sytem som overvåger hvor vi får dun og fjer fra. Da vores dun og fjer er et biprodukt som stammer fra kødproduktion, vil det sige at vi forædler afffald (dun og fjer) fra slagterier, da vi kun køber dun og fjer direkte fra slagterier.

Desuden køber vi kun produkter fra Europa og er hermed underlagt den strengeste dyreværnslovgivning, der er i verden. Vi køber under ingen omstændigheder varer, der stammer fra betegnelsen “levende pluk”.

Alle produkter, som vores virksomhed sælger, er udelukkende produceret i Danmark. Dette giver sikkerhed for, at råvarerne er forsvarligt håndteret.