Hvad betyder mærkerne?

Vil du ikke gerne sove godt hver nat med god samvittighed? Derfor anvender Flora Danica kun branchens skrappeste krav.

STANDARD 100 by
OEKO-TEX® Klasse I

STANDARD 100 by OEKO-TEX® Klasse I

STANDARD 100 by OEKO-TEX® er en international, frivillig produktkontrol for tekstiler. Standarden skal bl.a sikrer at dundyner og -puder er af højeste sundhedsmæssige kvalitet, og dermed ikke er skadelig for brugeren.

STANDARD 100 by OEKO-TEX® findes i 4 produktklasser, der adskiller sig på mængden af tilladte restkemikalier i det færdige produkt. Klassificeringen fremgår ikke af mærket.

Alle Flora Danica produkterne er certificeret efter de strengeste krav i Klasse I. Dvs. at produkterne kan anvendes til babyer.

Klasse I standarden har nogle meget lave grænseværdier for indholdet af bl.a.:

  • Formaldehyd (kan give allergi)´
  • Tungmetaller (kan give eksem og skade indre organer
    og centralnervesystemet)
  • Pesticider (kan påvirke nervesystemet, indre organer
    og forplantningsevnen)

NOMITE

NOMITE mærket er forbrugerens garanti for, at dunproduktet ikke kan indeholde husstøvmider. Våret er vævet så tæt, at hverken husstøvmidens ernæring, hudafskalninger fra mennesker eller miden selv kan trænge igennem.

Modsat mange myter er dun og fjer ikke årsag til allergiske reaktioner. Synderen er oftest husstøvmiden. Der forefindes flere videnskabeligt undersøgelser, der dokumenterer ovenstående. Derfor kan husstøvallergikere trygt købe dunprodukter mærket med NOMITE. Dunprodukter kan i øvrigt vaskes ved 60°C, hvorved husstøvmiden dør.

Downafresh® greenLine

Downafresh® greenLine er din garanti for et rent kvalitetsprodukt, som er fremstillet efter de strengeste vaskekrav gældende i Europa. Dette betyder, at råfjerene vaskes efter forskrifter, så de opfylder et krav om renhed, samt at de tørres ved mere end 100°C.

Derved opnås sikkerhed for fjernelse af flere elementer som: H5N1-stammen (fugleinfluenza), keratin (skæl fra dun og fjer), bakterier og svampe, sæberester samt andre organiske rester.

DOWNPASS

Mærket DOWNPASS garanterer høj kvalitet og sikkerhed for, at dun og fjer, der bruges som fyldmateriale, er etisk fremskaffet og kommer fra nøje kontrollerede og sporbare forsyningskæder. Derudover overvåges kvaliteten af alle produkter af uafhængige testinstitutter.
Ingen dun og fjer fra levende plukning.
Ingen dun og fjer fra foie gras-produktion.
Fuglene overvåges under hele deres opvækst.
Dunene og fjerene er sporbare.
Dunene og fjerene er kvalitetstestet.

Det betyder, at dunene og fjerene kan spores, og at fuglene har levet et ordentligt liv.

DUN & FJER – KLASSE 1

Dun og fjer kan deklareres i 3 klasser under EN12934 normen. Alle Flora Danica produkter er deklareret i henhold til klasse 1, som betyder at alle dun og fjer er nye og af højeste kvalitet.

De øvrige 2 klasser graduerer kvaliteten nedad. Hvis der intet står om “klasse” på varedeklarationen, kan der være tale om et klasse 3 produkt. I denne klasse må der bruges mere end 15% brugte dun (dun som har været sovet i) og andre fremmede materialer.

Sørg altid for at få et produkt mærket med klasse 1, så er du sikret en dyne eller pude med nye, skønne dun. Derfor er alle Flora Danica etiketter mærket “class 1”.